Zondag 28 Februari: Najade H1 – GZVW H1 te Smilde

We traden aan met twee afzeggingen, Rutger Roffel had een hackaton (lastig woord voor een weekend lang een product in elkaar flansen met behulp van computer technische vaardigheden) en Gijs Trul stond op de lange latten op een berg ergens in Oostenrijk, of hing mogelijkerwijs al aan de bar. Ter vervanging mocht Dhr. Spa mee, als keeper, waardoor Frank Kalse weer eens zijn opwachting mocht maken als veldspeler.
Aanwezig waren dus: Frank Kalse, Harry Spa, Hans Nicolaas, Rik Bruins, Jarno Westerhuis, Bas Jonkman, Arjen Huizing, Jeroen Gols, Sander Stel en coach Maarten van der Graaf

Periode 1: als belangrijkste tip voor de wedstrijd kregen we van Coach van der Graaf mee dat we vooral ons eigen  spel moesten spelen. Net zoals we verleden week hadden gedaan tegen de Eemsrobben. Het eerste fluitsignaal werd gegeven. Met het opzwemmen hadden we de bal waardoor we de eerste aanval mochten doen. Na 13 seconden spelen lag de bal al weer in het netje, via een backhand van Sander, 0-1.
Na een kleine minuut volgde er een uitsluiting voor Najade. Aangezien het een smal bad was lagen we 3-3 (erg onnatuurlijk voor GZVW) dit bleek, want Najade wist deze man-minder prima te verdedigen en de stand op 0-1 te houden. Niet veel later konden we wel de 0-2 maken, Rik scoorde.
We wisten deze periode nog 3 maal te scoren. Hans gooide twee maal karakteristiek hard de bal in de goal en ook Sander tekende voor zijn tweede goal. Eindstand periode 1; 0-5

Tijdens de periode wissel verraste Najade met een keeperswissel. Dit bleek een gouden zet want in deze periode wist GZVW minder vaak te scoren. Veel bal verlies, onzorgvuldigheid in de passing, mislukte achterwaartse ballen vanuit de twee meter aan de linker kant van de goal…… en meer van dit soort klungelige beslissingen zorgde ervoor dat we pas konden scoren na een dusdanige harde overtreding dat de heren van de arbitrage niets anders konden dan de bal op de spreekwoordelijke stip te leggen. Jeroen legde aan en schoot hard binnen, 0-6. Jeroen kon ook nog de 0-7 scoren wat ook de eindstand was van deze periode.

De derde periode begon mogelijkerwijs nog spectaculairder dan de eerste. Hans kon na 10 seconden al de bal vanaf ruim 8 meter in het doel knallen, BAM 8-0. Kort daarna mocht rik even het hoekje in, hij was gemeen. Hieruit kon Najade hun eerste doelpunt noturen, 1-8. Kort daarop braken ze nog een keer door wat leidde tot de 2-8. GZVW scoorde vervolgens twee doelpunten om het verschil weer terug te brengen naar 8 doelpunten. Najade kreeg een man-meer, de time-out volgde en daaruit wisten zij wederom te scoren. Het smalle bad bleek voor de thuisploeg geen probleem, 3-10. Rik deed nog iets terug en bracht de stand op 3-11.

In de laatste periode begon de tegenstander steeds meer de discussie te zoeken met de scheids. Dit had gelukkig geen uitwerking op GZVW. We bleven rustig ons spelletje spelen. In de laatste periode scoorden Jeroen en Hans de laatste 3 goals. Frank heeft er tijdens deze periode nog wel voor gezorgd dat deze wedstrijd niet geheel anoniem voor bij gegaan is. Hij dacht vast en zeker ik wil toch ECHT nog even op het formulier, dus ik pak wel een p-tje.

Al met al een prima eerste periode, jammer dat we daarna de wedstrijd niet op dezelfde manier vervolgd zijn. Eindstand 3-14.

Doelpunten: Hans 5x , Jeroen 4x, Rik 3x en Sander 2x

Volgende week staat de wedstrijd tegen Topsport Noord op het programma. Een team met jeugdig talent.