Zaterdag 16 januari 15:00

Aanwezigen: Rik Bruins, Peter Doodeman, Jeroen Gols, Arjen huizing, bas Jonkman, Frank Kalse, Hans Nicolaas, Rutger Roffel, Sander Stel, Gijs, Jarno Westerhuis en Maarten van de Graaf als coach.

Een tegenstander van formaat, een gelijke en een heel eind weg. Meppel was de bestemming van de dag. De heren van de Reest staan boven GZVW en dit beloofde een mooie wedstrijd te worden. De verdediging moest dicht en er moest gebruik gemaakt worden van de kansen die we zouden krijgen. Press eigen helft was de opdracht, ‘maak er een mooie wedstrijd van’ aldus coach van de Graaf.

Eerste kwartje: We wisten wat ons te doen stond! De scheidsrechter blies op zijn fluitje en de wedstrijd ging van start. Wij waren sneller en hadden de bal veroverd tijdens het opzwemmen. Het bleef aan beide kanten een hele tijd rustig. Er vielen wel degelijk kansen, maar daar werd geen gebruik van gemaakt. 2:16 Rik Bruins schiet op het doel, MIS! De bal vliegt naar links en Rik kan de bal weer onderscheppen. Doormiddel van een boogje vanuit de linkerhoek, vlak voor het doel, zo het doel in! 0-1 Voor de heren van GZVW. 1:11, strafworp in het voordeel van GZVW, OVER! Al met al een rustig kwartje, waar GZVW toch net iets meer gebruik heeft kunnen maken van hun kansen.

Tweede kwartje: 3:28 Jarno Westerhuis vliegt eruit. Een uitsluiting in het voordeel van de Reest, man minder, opstellen! Geen doelpunt, de wedstrijd gaat door. 2:24 Een uitsluiting in het voordeel van GZVW, waar wel gebruik van gemaakt kan worden. 2:23 Sander Stel ramt de bal vanaf de twee lijn het doel in, 0-2 voor GZVW. Een minuut later vindt Sander Stel het wel goed, en vliegt Sander eruit! Man minder, wederom opstellen. Weer weet de Reest hier geen gebruik van te maken, doorspelen maar. 0:51 Arjen Huizing weet doormiddel van een Tater bal vanaf een aanzienlijke afstand de achterkant van het doel te vinden, 0-3!

Derde kwartje: 4:29 Strafworp in het voordeel van GZVW, ook hier wordt geen gebruik van gemaakt. De bal vliegt over. 4:01 Sander Stel maakt nog een doelpunt, 0-4! Vervolgens een uitsluiting voor Hans Nicolaas, ook dit keer maakt de Reest hier geen gebruik van.

Vierde kwartje: 4:31 Rik Bruins schiet, mist en zwemt uit, Jarno Westerhuis zwemt naar de bal en scoort, 0-5! 3:56 Een tegendoelpunt! Jammer, 1-5! 3:43, Een uitsluiting in het voordeel van GZVW, opstellen! 3:33 Bas Jonkman weet vanuit de rechterhoek gebruik te maken van de man meer en maakt er 1-6 van. 1:07 Hans Nicolaas maakt er nog even 1-7 van! De wedstrijd lijkt besloten, maar de Reest stopt pas als het eindsignaal gegeven is en maakt er op 0:05 nog 2-7 van.

De wedstrijd is binnen! Eindstand: 2-7. Het was een pracht van een wedstrijd, met een tegenstander van formaat. Dankjewel en we zien jullie in Winschoten.

Doei!

Jarno Westerhuis