zaterdag 8 oktober 2016

Meppel, het is alweer enige tijd geleden dat de heren 1 van G.Z.V.W richting Meppel gingen, vorig seizoen werd er thuis afgesloten tegen de heren uit Meppel, helaas hebben de heren toentertijd hun bidons ingeruild voor een iets donkere substantie met een heerlijk blond kraagje … helaas waren de heren van Meppel hier zo relax onder, dat de bidons bij ons in de afwas terecht zijn gekomen ! Geen enkel probleem, als jullie weer op bezoek komen, staan ze schoon en gesorteerd voor jullie klaar.

Ook moesten de dames van G.Z.V.W/Bubble  uit tegen ESTA/Zepta, Arjan Wiekens was gevraagd om te coachen en dat betekende dat coach Mark Timmermans en Rik Bruins alvast meegingen naar Emmen, de dames hebben deze wedstrijd gewonnen met 4-7, gefeliciteerd, op naar de spooktocht in Grolloo dan maar ! inclusief klein feestje van 23.00 uur t/m 00.00 uur althans de woorden van Mark Timmersmans.

Onze weg vervolgde naar Meppel waar we mochten aantreden in Bad Hesselingen, Daar konden we  heren 1 van G.Z.V.W aantreden tegen het heren 3 team van de Reest. Wilfred had ondertussen met alle andere supporters de tribune al gevuld, G.Z.V.W heeft de afgelopen 2 wedstrijden 0 punten behaald en wilde toch wel graag 1 of meer punten mee naar huis nemen.

Aanwezig : Harry Spa  (GK), Rutger Roffel, Sander Stel, Arjen Huizing,  Bas Jonkman, Jarno Westerhuis ( bedankt !), Arjan Wiekens, Hans Nicolaas, Rik Bruins  (C) ( deze keer wel aanwezig).

Afwezig: Gijs Trul ( fijne vakantie).

Coach : Mark Timmermans.

De eerste periode waren beide teams bezig zich in de juiste positie voor de wedstrijd te zetten de eerste balovername van G.Z.V.W, werd omgezet in een 0-1 ( Arjan Wiekens)  voorsprong voor G.Z.V.W, kort daarop liet ‘de Reest’ zich niet weg zetten en antwoordt met 1-1 , na enkele aanvallen over en weer kwam G.Z.V.W wederom tot scoren 1-2 ( Sander Stel). Door goed verdedigend werk van G.Z.V.W en een snelle contra kreeg G.Z.V.W een u20 mee. 3 seconden voor het einde van de eerste periode besluit G.Z.V.W deze met 1-3 (Arjan Wiekens).

Met gezond verstand verder spelen, kreeg G.Z.V.W 3 x een man minder situatie te verwerken binnen 2 min, hier wist ‘de Reest’ te scoren 2-3 en op de contra antwoorde G.Z.V.W met een 2-4 (Rutger Roffel/Arjen Huizing…. Niemand zal het weten …).   Wederom door slordige verdedigende fouten kon G.Z.V.W aan het einde van de periode nog 2 man minder verwerken, ‘de Reest’ scoort 3-4 en de laatste 15 seconde maakt G.Z.V.W 3-5, waarna ‘de Reest’ de aansluiting behoudt door in de laatste seconde 4-5 te maken.

3 punten …. Dat wouden we eigenlijk wel weer meenemen naar Winschoten, er moest toch wel wat gebeuren in de 3e periode, en dat gebeurde ook ! De eerste inzet van G.Z.V.W maakte 4-6 ( Rik Bruins), helaas maakte boefje Wiekens vervolgens een foutje en mocht weer even vertrekken, door goed druk te houden tijdens deze man .-minder, maakte boefje Wiekens wederom een doelpunt op de break 4-7, door druk te blijven uitvoeren kon G.Z.V.W wederom aanvallen en maakte de 4-8 ( Hans Nicolaas), G.Z.V.W heeft de neuzen de goede richting opstaan en laat op dit moment ‘de Reest’ zoeken naar aansluiting en breidt de stand verder uit 4-9 ( Rik Bruins). Richting het einde van deze periode waarin G.Z.V.W heer en meester is kregen de heren van G.Z.V.W nog 2 x een u20 te verduren… ook deze man minder lieten de heren van G.Z.V.W niet aan toeval over en weten het zo te draaien dat er nog 2 maal gescoord wordt, een mooie assist van Arjen Huizing op een goed inkomende man, Bas Jonkman 4-10, tot slot maakt G.Z.V.W na een aanval uit het boekje de afronding in de 3e periode 4-11  ( Rik Bruins).

De laatste periode stond in het teken van het vasthouden en uitbreiden zodat je nu wel 3 punten meeneemt, we hebben eerder de uitslagen en punten laten lopen om het spel niet vast te houden, G.Z.V.W start als waar het geëindigd was doelpunt 4-12 (Arjan Wiekens ), toch liet G.Z.V.W weer wat steken vallen en daar laat ‘de Reest’ zich niet van weerhouden de antwoorden 5-12, maar deze wedstrijd waar Arjan Wiekens op schot is geeft een respons met de 5-13, helaas begint G.Z.V.W toch iets te kwakkelen en het zelfverzekerde spel wordt een beetje op toeval gegooid vaan “de Reest” handig gebruikt van maakt, en tweemaal weet te scoren 7-13, maar door een man-meer die goed wordt uitgespeeld, laat Arjan Wiekens zien dat je geen fouten meer moet gaan maken 7-14, deze periode wordt uitgespeeld door nog een doelpunt van G.Z.V.W. 7-15 ( Hans Nicolaas)

Einduitslag :  M.Z.P.C. “de Reest” heren 3 – G.Z.V.W heren 1  7-15

Volgende week treden de heren 1 aan tegen Dragor ( h2) – G.Z.V.W (h1)  zaterdag 15 oktober om 19.00 uur ben je in de buurt kom gerust langs !!