Zaterdag 19 november stond de wedstrijd tegen het grijze geweld uit Groningen, oftewel H4 van Trivia op het programma. De geschiedenis leert ons dat de wedstrijden tegen Trivia altijd lastig en fysiek zijn. De afgelopen twee seizoenen hebben we dan ook tot tweemaal toe niet weten te winnen in Groningen.

We begonnen de wedstrijd een uur later dan we aanvankelijk dachten door een tijdswijziging die wel erg laat was doorgegeven. Hierdoor moesten we Gijs een gedeelte van de wedstrijd missen omdat die hierdoor een dubbele boeking in zijn agenda had.

Na de teambespreking wisten we waar we op moesten letten, blijf in beweging en ga niet mee in het fysieke spel van Trivia. Zo gezegd zo gedaan en de wedstrijd begon. Al vrij snel kwamen we in een man-minder situatie waar Trivia vakkundig gebruik van maakte, het balletje ging rond en vanuit de korte hoek werd er hard en strak langs de hand van Sander geschoten, 0-1.  Hierna besloot Rik met een nogal idiote bal op goal, die niemand verwacht ook de keeper niet, de gelijkmaker te noteren. In de aanval waren wij onzorgvuldig en trivia vaak even iets slimmer waardoor we niet echt een vuist konden maken. We kregen vrij snel de 1-2 om de oren. Jammer genoeg had Trivia het laatste woord in deze periode en maakten ze nog de 3-1 wat tevens de eindstand was van deze periode.

In de periode wisseling voerde Hans het woord en hij hamerde erop dat we gewoon moesten blijven zwemmen. De bal op tijd spelen en verder zorgen dat we geen uitsluitingen meer gingen veroorzaken want hier wist Trivia wel raad mee.
De periode begon en Bas had de bal met opzwemmen, oftewel eerste aanval voor GZVW. Hieruit wist Arjan direct de 3-2 te noteren met een nette midvoorgoal. Het spel golfde op en neer maar verdedigend lag het goed aan beide kanten. Toch wist GZVW de ban te breken. Arjan scoort zijn tweede van de middag met wederom een prima afstandsschot, 3-3.  Vervolgens golft het spel op en neer maar verdedigend ligt het goed aan beide kanten. Toch weet GZVW voor het eerst op voorsprong te komen. Na een goed afgeslagen aanval waren Sander en Arjen vertrokken met nog 4 seconden op de schotklok, dit resulteerde in een 2-1 situatie dat al gauw een 1-0 werd voor Arjan omdat de verdediger een keuze moest maken. Dit was wel een spannend moment, aangezien Arjen nog steeds officieel op 0 doelpunten stond en al wekenlang roept dat hij dit seizoen dit zo wilde houden, afwachten dus of hij deze bal wel zou zetten. Gelukkig voor ons ramt hij de bal in de korte hoek en staat het 3-4. In het restant van deze periode zijn Arjen en Sander blijkbaar zo moe van de break dat ze beide nog even een u20 pakken wat gelukkig voor ons niet in een doelpunten resulteert.

Zo doorgaan is het devies, iets zorgvuldiger plaatsen maar de verdediging zo vast houden. Het gaat namelijk goed.
De periode begint aan beide kanten aanvallend zwak, mede door goed verdedigend werk van beide teams. Rik is even iets te fel en mag de kant opzoeken, TIMEOUT klinkt het vanuit het water. Trivia kan rustig de posities innemen maar door goed verdedigen en enige hulp van de lat scoren ze niet. Toch scoort Triva de eerste goal van de derde periode, 4-4. Blijkbaar is Trivia niet helemaal scherp na de 4-4, want binnen 20 seconden ramt Hans de 4-5 in de goal.

De vierde periode beloofd dus spannend te worden. We zijn aan elkaar gewaagd, verdedigend wordt er aan beide kanten goed werk geleverd, alleen vliegen de spelers aan de kant van GZVW er vrij vlot uit terwijl er aan de kant van trivia vriendelijk naar ons gelachen wordt als we weer boven komen. Toch laten we ons hierdoor niet uit het veld slaan. Trivia weet weer de eerste goal te maken 5-5. Maar gelukkig hebben we Rik Bruins die de 5-6 maakt. Trivia komt weer langszij, maar Sander scoort van buiten de 5 meter de goal waardoor we weer op 6-7 komen. Trivia vind nogmaals de kracht om wederom langszij te komen, 7-7. Een uitsluiting voor wit 4, een royale kans die ons zo maar in de schoot wordt geworpen om met amper 1 minuut te spelen de 7-8 te maken. Blijkbaar is de druk te hoog of komt het door sterk verdedigen van trivia, maar we weten niet te scoren. In de tegenaanval wordt het spannend maar deze weten we prima af te houden. Met nog 0.23 seconden op de klok schiet Hans de bevrijdende 7-8 op het scorebord.

Dus nog 1 tegenaanval verwerken…….

Op 0.12 seconden geeft de scheids het laatste cadeautje van de middag aan trivia  en stuurt Sander enorm gemakkelijk naar de kant. Twaalf lange seconden tikken uiterst traag voorbij maar Harry maakt nog één zeer belangrijke redding en gooit de bal hard naar de overkant en de zoemer klinkt

Al met al een spannende wedstrijd waarin het resultaat in het voordeel van beide teams had kunnen uitvallen. In de man-minder situaties kunnen we nog wel wat vlotter reageren en niet zo apathisch afwachten en hopen dat de bal wel opgepakt wordt. Dit had ons enkele hachelijke situaties gescheeld.

Al met al een goed resultaat, eindelijk weer eens de drie punten meegenomen vanuit Groningen. Nu de vorm behouden en op naar de 6 punten wedstrijd tegen Aqua ’68 die op dit moment nog ongeslagen aan kop staat. Een mooi affiche en een wedstrijd waar we kunnen zien waar we op dit moment nu echt staan met het team.

 

Sander Stel