Zaterdag 13 februari….

We treden aan in het Helperbad in Groningen voor de volgende hindernis in ons programma; de heren van Trivia 3. De basisspelers van Heren 1 zijn allen aanwezig. We weten uit vorige ontmoetingen dat dit een niet te onderschatten tegenstander is. De gemiddelde leeftijd van dit team ligt aardig wat hoger dan onze gemiddelde leeftijd en dit houdt natuurlijk ook in dat er aardig wat meer ervaring is. Ook weten we dat de heren het fysieke spelletje niet schuwen; hoofd koel houden dus.

Tijd om te beginnen……althans dat denken we. De wedstrijd(en) voor ons zijn al dusdanig uitgelopen dat we nu al bijna drie kwartier later moeten  starten. De scheidsrechter komt langs voor het gebruikelijke praatje, nagels controleren dus, en houdt het daar ook bij. Normaal gesproken worden de spelerskaarten gecontroleerd maar aangezien alles digitaal moet, komt dit te vervallen…..lekker laks van de leidinggevenden blijkt later.

Periode 1: We zijn wat jonger dan de tegenstander dus zou je zeggen ook sneller……gelukkig hebben we Rik die bij het opzwemmen de bal inpikt. De eerste aanval is dus voor ons maar zonder resultaat. Trivia weet echter hun eerste aanval beter te benutten; na 42 seconden spelen staat het  1-0… Na wat heen en weer zwemmen en wat foute passes besluit Hans om te scoren; na anderhalve minuut is het 1-1. De heren van Trivia mogen de bal spelen en 14 seconden later staat het zomaar 2-1. Wat er precies allemaal gebeurt is velen onduidelijk maar het lijkt er op dat Jeroen verschrikkelijk veel agressie in één schot stopt; de bal verdwijnt loeihard in de lange hoek en de keeper ziet de bal niet eens….2-2. Gijs besluit de stoute jongen uit te gaan hangen en krijgt dan ook een u20. 19 Seconden na deze uitsturing scoort Trivia weer; 3-2. Het lijkt tot nu nog steeds op een gewoon potje waterpolo, wat de heren van Trivia blijkbaar iets beter weten te spelen want ze scoren alweer…4-2. We laten ons een beetje overdonderen in deze fase. Ook Rik mag even 20 seconden rusten, iedereen trouwens want Trivia vraagt een time-out aan… De gegeven rust brengt Trivia niets want uit deze man meer scoren ze niet.

Periode 2: Wederom mag Rik de bal halen bij het opzwemmen, wat hem ook lukt. Op een onverklaarbare wijze raken we lichtelijk zenuwachtig. Bang om hard te verdedigen en bang om met zijn allen een goede en gedegen aanval op te zetten. Ook een verdienste van de heren van Trivia, want die weten precies dat ze met uitverdedigen op ongeveer driekwart van het speelveld ons behoorlijk in de tang hebben. De tegenstander is iets sluwer en scoort dan ook de 5-2. Na iets meer dan twee minuten krijgt ondergetekende 20 seconden rust, en al na 13 seconden man meer scoort Trivia….6-2. Gaat er dan geen enkele aanval goed? Helaas, Trivia weet alweer te scoren, 7-2. Jeroen is er wederom zat van dat we zo weinig scoren en gooit 14 seconden later de 7-3 er in. Trivia weet te antwoorden en maakt er 8-3 van. Ook bij Trivia wordt er een keer iemand naar de kant gestuurd…een man meer voor ons dus. Weten we te scoren? Nee dus, te zenuwachtig om een doelpunt te maken laten we deze kans voorbij gaan. Als het niet bij een overtalsituatie kan dan moet er maar bij een normale aanval gescoord worden; Gijs maakt er 8-4 van. De heren van Trivia vinden het weer leuk geweest en maken er 10 seconden voor het einde van deze periode nog doodleuk een doelpunt; 9-4…

Periode 3: na nog geen halve minuut spelen krijgen we gedonder. Bas wordt naar de kant gestuurd en de jury komt er nu eindelijk achter dat hij helemaal niet op het digitale wedstrijdformulier staat…onze aanvoerder is blijkbaar vergeten om Bas te vermelden. Een blunder van de eerste orde van de jury natuurlijk maar ook de scheidsrechters horen alles te controleren. Dat dit niet is gebeurt is, zoals gezegd, te danken aan de gemakzucht en de laksheid van de scheidsrechter die het niet nodig vond om het wedstrijdformulier en de spelers te controleren. Het arbitrale duo blijft maar met elkaar overleggen wat ze nou eigenlijk moeten doen en ook de jury wordt uitvoerig in het overleg betrokken. Ze hebben geen idee hoe ze deze (eigen) fout moeten oplossen. Er wordt uiteindelijk besloten om Bas het water uit te sturen voor de verdere duur van de wedstrijd. Beetje zuur, dit had volgens mij ook anders opgelost kunnen worden. We gaan eindelijk verder met de wedstrijd; Trivia weet uit de man meer niet te scoren. Na exact een minuut spelen scoort Rutger de 9-5. De bal wordt onnodig verspeeld, er wordt onnauwkeurig overgespeeld en we zijn te nerveus om met zijn allen een goede aanval op te zetten en af te ronden. We krijgen wel weer een man meer mee en Sander weet hier uit te scoren; 9-6. Oeps, een verdedigende fout van Hans…..strafworp tegen; 10-6. Er wordt wederom veel balverlies geleden, drie saaie minuten volgen…Rutger maakt het nog spannend door een u20. De heren van Trivia vinden er niets spannends aan en doen gewoon wat ze moeten doen; 11-6. Tien seconden voor het einde van deze periode krijgen we nog een man meer. Te gehaast weten we deze aanval professioneel te verprutsen…

Periode 4: Hoop gloort; Rik scoort de 12-7. Het heeft wel meer dan anderhalve minuut gehaast spel gekost, maar ach…dat zijn maar details. Het is de laatste periode en het lijkt wel of beide ploegen geen zin meer hebben want pas op 01:37 voor het einde scoort er weer iemand; Hans maakt er 12-8 van. Het duurt nog bijna een minuut voor het antwoord van Trivia komt; 13-8. Nog één memorabel moment; Jeroen wordt er 17 seconden voor het einde van de wedstrijd samen met een tegenstander uit gestuurd.

Al met al was dit geen wedstrijd om vrolijk van te worden en al helemaal niet om met trots op terug te kijken. De heren van Trivia weten inmiddels hoe ze ons als tegenstander moeten behandelen. Een beetje fysiek spel er in en we houden het al snel voor gezien. Een beetje meer pit hier tegenover stellen was niet verkeerd geweest. Wat zeker ontbrak was een grote dosis ‘killer-mentaliteit’. Als we zin hadden gehad om onze tegenstander echt op te vreten was het verloop compleet anders geweest. Hopelijk een leer voor de volgende keer…. De volgende wedstrijd is thuis tegen Eemsrobben; ik ga er van uit dat we hier meer plezier aan beleven!!

 

Nr. 5