Zondag 31 Januari 17:00

Aanwezig: Rik Bruins, Peter Doodemans, Jeroen Gols, Arjen Huizing, Bas Jonkman, Frank Kalse, Hans Nicolaas, Rutger Roffel, Sander Stel. Gijs Trul, Jarno Westerhuis en als coach Maarten van de Graaf

Afgaande op de ranglijst moest deze wedstrijd wel gewonnen worden. Ritola stond 9e en wij zelf 4e. Ook het resultaat van de eerste wedstrijd nog in ons achterhoofd hebbende (6-19) wilden we deze wedstrijd zeker weten winnen. Coach van de Graaf gaf ons alleen wel de boodschap mee dat we de tegenstander niet mochten onderschatten. Zo gezegd zo gedaan.

De wedstrijd begon zoals elke keer met opzwemmen. Ook deze keer mocht ADHD’er Bruins voor de bal gaan. Dit lukte aardig en de eerste aanval was voor GZVW. Helaas werd deze afgeslagen. Na 2 minuten spelen zorgde Hans met een snoeiharde bal voor de openingstreffer: 1-0. Nog twee minuten later scoorde dezelfde Hans na goed weggedraaid te zijn bij zijn directe tegenstander de 2-0. Met nog 1:42 mocht Peter even rusten aan de kant, een uitsluiting. Gelukkig wist Ritola hier geen gebruik van te maken. Net bij het ingaan van de laatste minuut van de eerste periode weet ook

Sander een goal te maken, een boogje. Rik brengt de eindstand van de eerste periode op het scorebord door 18 seconden voor tijd ook zijn eerste te maken: 4-0

In de rust tussen de periodes krijgen we als kanttekening mee dat we in de aanval nog wel wat zorgvuldiger om mogen gaan met onze kansen. Ook moeten we blijven zwemmen, de tegenstander heeft namelijk maar één wissel en als we dit uitblijven voeren dan zullen ze snel moegestreden zijn!
In deze periode regent het doelpunten.
Na slechts 14 seconden in deze periode scoort Jeroen zijn eerste. Uit een man-meersituatie scoort Bas een goal, precies zoals we geoefend hebben in de training, chapeau! Verder scoren ook Rik, Gijs en Jeroen nog deze periode. Wat de tussenstand op 9-0 brengt.

In de derde periode stokt de doelpuntenmachine van GZVW enigszins. We scoren “slechts” 3 maal. Rik en Jeroen scoren hun 3e goal , Gijs en Sander maken hun 2e. Ook zal Ritola hun eerste goal van de wedstrijd maken wat de tussenstand na 3 periodes op 13-1 brengt.

In de laatste periode zal GZVW de weg naar het doel nog 6 maal vinden. Eén van deze goals is in een goed uitgespeelde man-meer gevallen. De bal gaat goed van hand tot hand en hierdoor ontstaat de vrije man op de tweede paal. Gijs ziet Rik liggen en gooit keurig aan waarna Rik koeltjes binnen tikt! Door enigszins slordig verdedigen en verslapping van concentratie scoort Ritola nog 3 maal. Hierbij moeten we niet vergeten te vermelden dat het ook 4 keer had kunnen zijn maar Frank weet de 5 één van de twee tegen gegeven 5 meters heel goed uit het doel te houden.

De oplettende lezer weet dat deze 4 periodes opgeteld dus samen zorgen voor een klinkende 19-4 overwinning.

Doelpuntenmakers: Rik/Jeroen 5x, Sander/Gijs 3x, Hans 2x en Bas 1x

Op naar de volgende hindernis; Trivia 3!

Door: Sander Stel