27 november 2016, een spannende middag! Heren 1 speelt thuis tegen de koploper Aqua 68′.
Maarten heeft aangeboden de coaching op zich te nemen. Voorafgaand aan de wedstrijd heeft hij duidelijke instructies mee gegeven voor de kraker.
Met veel motivatie en volledige focus werd er begonnen aan de wedstrijd.
De eerste minuten gingen gelijk op. GZVW veroverde de bal waardoor we konden beginnen aan de eerste aanval, helaas werd er niet gescoord. In de contra wist Aqua geen raad met het goed verdedigende werk van GZVW.
Na pak en beet 2 minuten wist Arjan Wiekens de score te openen met een schot uit de 2e lijn.
Een minuut later kwam Aqua al snel op gelijke hoogte. Kort daarna kregen ze een 5 meter, de contra werd er uit gehaald. Doelman Harry Spa wist de 5 meter te pareren, maar in de 2e instantie werd er toch gescoord.
Rik Bruins maakte al snel de 2-2 en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Aqua scoorde de 2-3, wat de eindstand bleek te zijn voor de eerste periode.
In de rust gaf Maarten aan dat we scherp moesten blijven, Aqua wisselde de halve zone verdediging af met pressie spel, wat zorgde voor verwarring bij de mannen van GZVW. De bal moest sneller naar de midvoor gespeeld worden. We begonnen goed, zaak om het spel vast te houden!
De 2e periode begon, net als de eerste periode met een treffer van Arjan Wiekens, het stond weer gelijk! Aqua kreeg het moeilijk met het vlotte en sterke spel van GZVW. Rik Bruins scoorde vervolgens de 4-3 vanaf de mid-voor positie. De voorsprong was van korte duur, want 14 seconden later scoorde Aqua de gelijkmaker.
Toch wisten de mannen van GZVW wederom de voorsprong te pakken. Hans Nicolaas maakte wederom vanaf de mid-voor positie de 5-4.
Kort daarna zorgde Aqua wederom voor de gelijkmaker. In de laatste seconden van de 2e periode werd ook de 5-6 binnen geschoten. De mannen van GZVW gingen wederom rusten met een kleine achterstand.
Niets aan de hand, eigen spel blijven spelen. Scherp blijven en de gelijkmaker binnenschieten klonk het vanaf de kant. Aqua heeft het moeilijk. Er wordt goed verdedigd.
In de 3e periode werden 2 ballen gemist door GZVW. Aqua scoorde vervolgens vrij vlot de 5-7, een mentaal tikje voor de heren van GZVW. Er gebeurde vrij weinig in de 3e periode het spel ging op en neer, kansen werden niet benut. In de allerlaatste seconden van de 3e periode kreeg Aqua na een goede individuele actie wederom een 5 meter mee. Deze werd benut, eindstand periode 3: 5-8
Periode 4 was een periode om snel te vergeten, de krachten vloeiden weg, kansen werden niet afgemaakt en er werd niet meer op techniek gespeeld. Aqua was sterker in deze periode en maakten de kansen af. Er werd 3 maal gescoord, tussenstand 5-11.
Halverwege de periode kreeg Aqua een u-20. GZVW sloot snel aan en speelde de bal netjes rond. Aqua raakte door het snelle spel in de war. Arjen Huizing riep naar Arjan Wiekens dat Gijs Trul vrij lag bij de paal. Een hoge snelle pass werd gegeven, Gijs Trul greep zijn kans en schoot de 6-11 binnen.
De score kwam helaas te laat, Aqua probeerde de wedstrijd uit te spelen, GZVW was niet meer bij machte om kansen te benutten. In de laatste seconde maakte Aqua ook nog eens de 6-12.
De eerste 2 perioden werd er goed verzorgd en geconcentreerd gespeeld door GZVW dat liet zien dat we niet onder doen voor op papier sterkere tegenstanders. In de 3e en 4e periode verslapten we, waar Aqua goed gebruik van heeft gemaakt. Toch kunnen de mannen van GZVW trots zijn, bij tijd en wijle werd er zeer verzorgd gespeeld.
Hans Nicolaas beaamde nogmaals het belang van techniek na de wedstrijd, gelukkig volgt hij nu een trainerscursus samen met Arjan Wiekens 😉 Een mooie uitdaging voor Hans om de techniek bij te gaan schaven de komende tijd!