zondag 22 januari 2017

Aanvang: 16.00 uur zwembad ‘de Watertoren’.

Winschoten, het weer wat we de afgelopen dagen hebben gehad is hetzelfde zoals heren 1 hun competitie weer gestart zijn, het vriest wel, maar net niet genoeg om te kunnen schaatsen…

2017 had voor de heren 1 niet de competitiestart zoals verwacht er werd tweemaal verloren en vandaag zouden de jongens van ESTA 3 (De kikker) op bezoek komen, een gedreven team die het de heren van GZVW moeilijk gaat maken… uit bij De Kikker in Emmen werd er nipt verloren. Frank Kalse werd deze wedstrijd aangesteld als interim-coach. Afgelopen donderdag werd er nog hard getraind tegen de papa’s van Ritola 2 en de verdere selectie was fit en compleet.

De wedstrijd begon erg gretig, GZVW en ESTA 3 creëerden beide kansen, maar werden niet benut beide goalies lagen sterk hun doel te verdedigen.. vlak voor tijd maakte Nicolaas toch de openingstreffer 1-0.

GZVW pakte de tweede periode door en zorgde snel voor 2-0 via Wiekens, 1 minuut later mocht Wiekens een u20 incasseren en ESTA 3 wist zich door middel van een time-out te herpakken en speelde de man-meer uit 2-1, GZVW liet zich niet het kaas van het brood eten en wilde de afgelopen wedstrijden goed maken, sterk verdedigen en slim aanvallen, het werkte, een keurige man-meer maakte de 3-1 door Nicolaas, beide teams gingen wederom vol gas voor de doelpunten, bij weer een man-meer, riep Frank zijn mannen bij één, met een tactisch gekozen time-out, deelde de posities uit  en het pakte uit .. Bruins maakte de 4-1. De laatste minuut in de 2e periode verliep onrustig, wederom een man-meer voor GZVW, Nicolaas maakte de 5-1. ESTA lag scherp op de counter en benutte deze dan ook wanneer GZVW hun passing en overzicht niet scherp was 5-2.

Frank was tevreden, maar mistte nog iets wat scherpte wil je deze wedstrijd behouden, helaas waren de opbeurende woorden en tactieken voor dovenmansoren bestemd, GZVW zakte in en vrij vlot maakte ESTA 3 op de counter 5-3, de volgende aanval vluchtte ook niet en Huizing en Jonkman maakte beiden 2 maal de beruchte fout naar het doel toe .. zoals eerder vermeldt lag Spa goed te keepen en stopte een aantal strafworpen. Helaas voor GZVW werd de stand weer op 5-5 gebracht. Net voor het einde maakt Huizing nogmaals dezelfde overtreding en hij mocht zich gaan melden op de bank, deze strafworp werd benut. GZVW was de controle kwijt en stond voor het eerst deze wedstrijd achter.. verzakking in het spel, counter en verdedigende fouten.. 5-6. GZVW zette nog 1 keer aan de laatste seconden en via een rebound scoorde Doodeman 6-6

De 4e periode leek meer op wedstrijdzwemmen dan op een waterpolowedstrijd…. Verdere toevoegingen zijn niet nodig en verwijs ik naar de 3e periode !!

 

Eindstand: 6-6