Zondag 4 oktober 17.00 uur 

Afgelopen zondag stonden de eerste thuiswedstrijden voor GZVW op het programma.
Na een spannende, gelijk opgaande, wedstrijd van onze heren 2 was de beurt aan ons.

Omdat Rik vanwege zijn werk helaas niet aanwezig was werd het team versterkt met Mark Bonthond en Bas Jonkman van heren 2, hierdoor konden we toch met 3 wissels aantreden.

Uit eerder ontmoetingen en ervaringen van andere (ervarener) spelers van ons wisten we van te voren dat TriVia een fysieke ploeg had die allemaal goed op elkaar ingespeeld zijn.

De wedstrijd begon voor ons meteen met een man-minder situatie, gelukkig wist Trivia deze niet te benutten en kon Jeroen in de contra-aanval meteen voor de 1-0 zorgen.
Halverwege de periode wist Trivia de stand weer naar 1-1 te brengen, gelukkig wist kort daarna Arjen ons weer op voorsprong te zetten.
In de laatste minuut van de eerste periode werd Bas even naar de kant gestuurd, Trivia wist met een snelle actie de score weer gelijk te trekken naar 2-2.

De tweede periode was aanvallend van onze kant zwak, kansen waren schaars en de kansen die er waren werden in deze periode niet afgerond. Trivia wist in deze periode (mede door 2 strafworpen) de stand snel uit te breidden naar een 2-6 voorsprong.

In de rust gaf coach Maarten ons een peptalk, hij vertelde wat er mis ging en waar we aan moesten werken wilden we er nog weer een echte wedstrijd van maken.
Het begin van de derde periode golfde het spel wat op een neer, tot Jeroen de ban wist te breken en de 3-6 scoorde.
Vervolgens werd Gijs naar de kant voor 20 seconde naar de kant verwezen en profiteerde Trivia hier van (3-7).
Daarna was de beurt weer aan ons, na een uitsluiting aan Triviaanse zijde werd een time-out aangevraagd, hierdoor konden wij goed klaar gaan liggen.
Na een tijdje rond te spelen scoorde Gijs met een mooie bal in de korte hoek de 4-7.
Vlak voor het einde van deze periode scoorde Jeroen nog de 5-7.

Maarten gaf in de wisseling tussen de periodes aan dat we door moesten gaan zoals de laatste paar minuten in het derde partje. Als we namelijk nog 1x scoorde hadden we een aansluitingstreffer en 2 doelpunten verschil is niet een onoverbrugbare achterstand.
Helaas werd Sander deze periode al vrij snel er uit gestuurd voor 20 seconde en Trivia maakte hier goed gebruik van, 5-8.
In de contra-aanval kregen wij weer een man-meer en werd er voor de laatste keer deze wedstrijd een time-out aangevraagd door Maarten.
Helaas mocht het niet baten en scoorde Trivia nog 2x snel achter elkaar.
Jeroen en Arjen wisten in de laatste minuut (eentje in de laatste seconde) de achterstand nog iets te verminderen en de eindscore van 7-10 op het bord te zetten.

Helaas, onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen verloren. Er had zeker meer in gezeten. Gelukkig hadden we support van de Dames, Heren 2 spelers, onze sponsor, familie en vrienden. Hierdoor was de sfeer in het zwembad in ieder geval aanwezig!

Volgende week spelen we zondag om 13.30 in Delfzijl tegen de Eemsrobben.