Zondag 6 maart 17.00 uur speelde we een wedstrijd om 17.00 uur tegen Topsport Noord. Iedereen van ons was aanwezig. Een tegenstander die we niet moesten onderschatten volgen onze coach. Vorige keer gewonnen is geen zekerheid om weer te winnen.

De wedstrijd begon goed voor ons we kwamen direct op voorsprong. Een minuut laten hadden we een man minder. De tegenstander benutte die niet. Wij maakten daarna onze tweede goal. Met nog twee minuten te spelen in deze periode kreeg de tegenstander weer een man meer. Deze werd benut en bracht de stand op 2-1. Even later weer een man meer voor de tegenstander. Deze wisten ze niet te benutten, waardoor de stand niet meer veranderde deze periode.

In de tweede periode ging het spel wat heen en weer. Er werd door beide partijen goed verdedigd, waardoor er bijna niet gescoord werd. Gelukkig voor ons kregen we tot twee keer een man meer en deze werden benut. Wat onze voorsprong naar 3 goals bracht. Stand na deze periode 4-1.

Ook in de derde periode wisselende aanvallen. Topsport Noord opende met het scoren en bracht de stand na 4-2. Vervolgens een man meer voor ons. Time-out van de coach. Vervolgens niet scoren. Met nog 48 seconden te gaan in deze periode weer een man meer voor ons. Deze werd benut. Aan het einde van de periode met nog 4 seconde te gaan een man minder. Binnen 2 seconde hadden we weer bal bezit, waardoor de vierde periode niet met een man minder hoefde te beginnen. Eindstand van de derde periode 5-2.

De vierde periode begon goed voor Topsport Noord. Ze gingen pres verdedigen en kregen hierdoor in de omschakeling 3 keer een 1-0 actie. Deze werden ook benut binnen 90 seconden was het 5-5. Gelukkig wisten we daarna wel weer een aanval op te zetten en brachten de stand weer naar 6-5. Vervolgens een man meer voor ons. Niet benut, waardoor de tegenstander scoorde en het 6-6 maakte. Gelukkig wisten we weer te scoren en brachten de stand naar 7-6. Met nog twee en half minuten te gaan kregen we een man minder. Een time-out van de tegenstander gaf ons even de tijd om een tegen actie te bedenken. Topsport Noord wist niet te scoren waardoor wij nog een goal konden maken en de stand naar 8-6 brachten. Met nog een man minder en een time-out van de tegenstander, wisten ze niet meer te scoren en was de eindstand bekend.

8-6 in het voordeel van GZVW was het op het laatste moment een spanende wedstrijd. Gelukkig hebben we de punten binnen.

De doelpunten van GZVW zijn gemaakt door: Hans 2x, Sander 1x, Bas 1x, Arjen 1x, Gijs 2x en Jeroen 1x en een bijna doelpunt van Rik. Hij was vergeten dat hij links is.

Volgende week naar Heerenveen en dan zonder Coach. Wie ons volgende week wil coachen kan zich melden bij onze aanvoeder.

Geschreven door: Gijs