Zondag 13 november om 16.00 uur speelde we een wedstrijd tegen HZPC/Avéna H4. Met 2 wissels en zonder coach begonnen we de wedstrijd.

De wedstrijd begon goed voor ons we kwamen direct op voorsprong. Al na twee minuten stond de teller na een goal van Arjan en een mooie intik bal van Bas op 2-0 voorsprong. Even later scoorde de tegenstander ook. Met nog 3 minuten op de klok van de eerste kwart kregen we een man meer.

Hans maakte er 3-1 van. Even later maakte hij ook de 4-1. Een minuut daarna maakte de tegenstander er 4-2 van. Met nog 32 seconden op klok kregen we nog een man meer, deze wisten we niet te benutten.

In de rust sprak onze keeper het team de bemoedigde woorden toe “ga zo door”. Maar we deden er een stapje boven op. Binnen twee en halve minuut lagen er al 4 goals voor ons in. Drie keer wist Rik te scoren en Sander ook een keer. Met iets meer dan drie minuten op de klok, kregen we weer een man meer. Na een mooie team aanval, wist Gijs ook te scoren vanaf de eerste paal. Even later meer een man meer. Dit keer wist Hans vanuit de hoek te scoren. Stand 10-2. Een aanval later, een man minder. De tegenstander wist deze te benutten. Even later een strafworp voor de tegenstander, Harry wist deze tegen te houden, waardoor wij de eindstand van dit kwartje op 11-3 konden brengen met een goal van Hans.

“Ga zo door” waren wederom de worden van Harry. De derde kwart begon met balverlies en twee aanvallen later was er nog niet gescoord. Toch vroeg de tegenstander een time-out aan. Hierna wisten ze een man meer te creëren. Sander moest even in de hoek en kon daarna direct weer terug het veld in. Wij wisten uiteindelijk toch de score te open in dit kwartje met een goal van Arjan. Met wat aanvallen heen en weer, scoorde de tegenstander en bracht de stand naar 12-4. Een aanval later scoorde Gijs en met nog 7 seconde op de klok mocht hij ook een strafworp nemen en zette de eindstand van dit kwartje op 14-4.

Een iets matige derde kwart t.o.v. de tweede kwart, maar inmiddels Harry bekende woorden “ga zo door”, begonnen we aan de laatste kwart. De tegenstaander opende de score. Kort daarna maakte

Rik weer een goal. Een minuut daarna maakte Gijs weer een goal, stand 16-5. Een minuut later maakte de tegenstaander er 16-6 van. Even daarna mocht Sander weer in de hoek. Een time-out van de tegenstaander en het hervatten van hun aanval, bracht geen goal. Toch met een minuut op de klok wisten ze te scoren. En de laatste goal van de wedstrijd werd gemaakt door Hans. Eindstand van de wedstrijd is 17-7. Een mooie uitslag voor ons.

De prestatie en het resultaat in de tweede kwart van de wedstrijd moeten we zeker mee nemen naar de volgende wedstrijd tegen “Grijs Geweld”, alleen dan niet voor maar 1 kwartje, maar het liefst alle kwartjes. Deze wedstrijd is zaterdag 19-11- 2016 om 16.00 uur in het Helper Bad in Groningen.

Tot dan.

 

Gijs