Het moest even een week bezinken, daarom dit late verslag. (Spel- en typefouten voorbehouden)

Op zondag 11 oktober 2015 mochten we weer, dit keer een uitwedstrijd tegen Eemsrobben, zoals geciteerd “Dé Zwemvereniging van Delfzijl”.
De reis naar het zwembad toe ging als een flits, net zoals de flitspaal op de N33 (2x).

Na het flitspaaldebacle en het omkleden was het tijd voor de gezamenlijke inzwemronde, zie het als een soort Haka bij het rugby. Spierbundels vlogen door het water, behalve die van Rik, want zijn cap was veranderd in een soort doe-het-zelf setje waardoor hij eerst een nieuwe cap moest fixen. Gelukkig wist een aardige tegenstander wat onderdelen op te duiken. Zo gek nog niet die Delfzijl’ders.

Om 13:30 brak de strijd los. G.Z.V.W. had vanaf het begin meer balbezit, meer schoten op doel, letterlijk, want bijna geen één bal raakte het net. Met nog 3:53 op de klok wist Jeroen de openingstreffer te maken. Chapeau!

De strijd ging verder, ook Hans wist te scoren wat de stand op 0-2 zette.
Met nog twee seconden op de klok was Arjen een boefje wat hem een u20 opleverde.

Periode twee.
Jeroen wist bij het opzwemmen de bal te veroveren waardoor boefje Arjen niet langer in het strafhoekje hoefde te blijven. Voor de rest ging ook deze periode moeizaam, G.Z.V.W. liet zich meeslepen in het spel van Eemsrobben. Er werd niet goed overgespeeld, ballen gingen (nog vaker) op de paal of lat en de club uit Delfzijl wist weer gelijk te komen. (2-2, doelpunten van Dhr. Rondhuis en Dhr. Cuperus).

Maar met een gelijkspel wint men niet, dat dachten Jeroen en Rik vast ook, en wisten beide een doelpunt te maken, 2-4.

Periode drie.
Na een peptalk van coach Maarten ging G.Z.V.W. het derde kwart in. Helaas wist Delfzijl te scoren, 3-4.
Rik wist vervolgens een doelpunt te maken, gevolgd door Gijs. 3-6.
Het was vrij rustig met de persoonlijke fouten, het ging er redelijk sportief aan toe. De u20 welke Jarno wist te verzilveren in deze periode is dan ook niet heel noemenswaardig, boefje.

Rik wist tenslotte de periode af te sluiten met doelpunt. Eindstand van de periode: 3-7.

Periode vier.
De tijd vloog, in de tijd tussen de periodes in benadrukte Maarten nogmaals om het eigen spel op te zoeken en deze vast te houden. Dat lukte aardig in deze periode. Met maar liefs drie(!!!) doelpunten van Hans en één van Jeroen wist G.Z.V.W. de score uit te bouwen naar 3-10. In de pocket werd er gedacht, ja echt dat werd gedacht.
Het spel zakte weer in als een slecht opgebouwd kaartenhuis. Delfzijl wist maar liefs drie achtereenvolgend te scoren.

Tussen deze drie keer was er een u20 in het voordeel van G.Z.V.W.. Tegelijk bleef één iemand van de tegenstander liggen waardoor G.Z.V.W. met maar liefst twee man meer in de aanval was. Deze bal moest wel zitten! De bal ging over iedereen heen naar de eerste paal, hier lag Jarno, helaas lag hier ook de twee meter grens waardoor de bal werd afgekeurd.

En nee, niemand was die man vergeten die nog voorin lag. Toch kreeg deze de bal en wist met in een één-nul-situatie te scoren. Niks aan te doen, wel jammer.

Flitsieflits Gijs wist de wedstrijd te beslissen. Eindscore 6-11.

G.Z.V.W. heeft weliswaar gewonnen maar heeft meer in haar mars. De spelers is gevraagd wat de verbeterpunten zijn en gaan hier de komende weken aan werken.

De volgende wedstrijd is op 1 november aanstaande, thuis tegen Najade uit Smilde.

Tot dan!

Rutger