Zondag 21 februari was het alweer tijd voor de 14e wedstrijd van het seizoen voor GZVW heren 1. Ditmaal was de tegenstander de Eemsrobben uit Delfzijl. De uitwedstrijd werd gewonnen met 6-11, waardoor wij er op gefocust om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Aanwezig: coach Maarten van de Graaf, aanvoerder Rik Bruins, Jeroen Gols, Arjen Huizing, Bas Jonkman, Hans Nicolaas, Rutger Roffel, Sander Stel, Gijs Trul, Jarno Westerhuis en Frank Kalse.
We konden dus aantreden met 3 wissels!

In de eerste periode had Rik de bal tijdens het opzwemmen en wist hij, een minuut later, de 1-0 te maken vanuit de rechterhoek. Helaas wisten de heren van de Eemsrobben de stand nog geen halve minuut later gelijk te trekken op 1-1. Deze periode werd, na twee goed verdedigde man-minders en doelpunten van achtereenvolgend Arjen, Jeroen en Rik, afgesloten met een 4-1 tussenstand in het voordeel van GZVW.

In de rust tussen de eerste en tweede werden er, door coach Maarten, wat tactische tips gegeven over hoe we nog efficiënter met de aanval konden omgaan. Rik had met het opzwemmen wederom de bal te pakken en na 15 seconde onderweg te zijn in deze periode mocht de midachter van Eemsrobben het speelveld verlaten voor 20 seconde. Helaas wisten wij hier niet uit te scoren, echter wist de tegenstander het doel wel te vinden na een snelle contra (4-2). Gijs wist in de volgende aanval vanuit de tweede lijn gelukkig ook het doel te vinden en verruimde de voorsprong weer naar 5-2. Na nog een doelpunt van Eemsrobben (5-3) leek het verzet (voorlopig) gebroken. In het verdere verloop van deze periode wisten wij, in minder dan 3 minuten tijd, nog 6 maal het net te vinden. Dit met een grote bijdrage van Hans (4x) en doelpunten van Rik en Arjen.

De derde periode begon met een hoop heen en weer gezwem en een aantal onbenutte kansen aan beide kanten. Gelukkig wist Bas de ban te breken door vanuit de rechterhoek de 12-3 te maken. Een minuut later liet ook Jeroen weer van zich spreken en scoorde netjes de 13-3. Een halve minuut later wist Jarno, uit een contra, ook de bal in het doel te krijgen. Hierna wist Bas, door snel zwemwerk, 2 keer achter elkaar te scoren en hiermee de einstand van deze periode te bepalen op een 16-3 tussenstand. Opsteker: beide ploegen hadden deze periode geen enkele uitsluiting.

De vierde en laatste periode regende het doelpunten (8 voor GZVW, 2 voor Eemsrobben). Al na 8 seconde wisten wij voor het eerst deze periode het net te vinden via Arjen. Hij wist, na een goede pass van Rik, vrij voor het doel te scoren. Nog geen 10 seconde later wist ook Rik zelf de bal in het doel te krijgen. Een minuut later scoorde ook Jeroen nog en was de tussenstand 19-3. Zou het dan gaan gebeuren? Na al in 3 wedstrijden 19x te scoren wisten wij dit seizoen nog geen enkele keer de 20 te halen. Na een snel doelpunt van de Eemsrobben mocht wederom hun midachter het speelveld even verlaten en heeft Gijs, na een goed uitgespeelde man-meer, het 20e doelpunt van de wedstrijd gemaakt, een primeur dit seizoen!
Na een loepzuiver doelpunt van Hans wist de Eemsrobben hun laatste doelpunt van de wedstrijd te maken. Hierna mocht een speler van de Eemsrobben het speelveld tijdelijk verlaten en speelde we deze man-meer goed uit, Jeroen scoorde vanuit de tweede lijn. Een halve minuut later wist Jeroen nog éénmaal het doel te vinden en tijdens de laatste man-meer van de wedstrijd heeft ook Hans nog een bal in het doel geknald!

Ik kan niet anders zeggen dan dat we aanvallend goed hebben gespeeld, we hebben de gekregen kansen goed afgerond. Daarnaast zat het verdedigend goed dicht. Ik denk dat deze wedstijd ons genoeg zelfvertrouwen geeft om ook de komende wedstrijd(en) tot een goed einde te brengen!

Volgende week volgt de uitwedstrijd naar Smilde, waar we zullen spelen tegen het laag geklasseerde Najade.

Doelpunten: Hans (6x), Jeroen (5x), Rik (4x), Arjen (3x), Bas (3x), Gijs (2x), Jarno (1x).

Gemaakt door Frank