Aanmelden?
Klik hier voor de mogelijkheden!

Waterpolo

Waterpolo

Waterpolo is een teamsport voor jongens en voor meisjes, in elke leeftijdscategorie. Iedereen kan en mag meedoen vanaf een jaar of 7. Het heeft overeenkomsten met handbal, maar dan in het water. Net als bij handbal en voetbal gaat het erom wie de meeste doelpunten maakt.

Waterpolo is voor alle leeftijden maar het is wel belangrijk dat je beschikt over je zwemdiploma’s. Dit kun je samen met je vriendjes en vriendinnetjes doen. De allerjongsten beginnen bij de pupillen.
Als er wedstrijden zijn speel je niet iedere week een wedstrijd. De wedstrijdjes zijn speels en een voorbereiding op de grotere wedstrijden.

De aspiranten spelen wel bijna iedere week een wedstrijd waar je dus echt leert hoe het spelletje gaat en heel veel kan leren voor wanneer je met de senioren gaat meedoen.
Afhankelijk van je speelniveau kun je zomaar in het eerste heren of damesteam belanden van onze vereniging!

We hebben flink wat teams, Dames 1, Heren 1, Heren 2, Heren 3, Aspiranten <17 en Pupillen <11, en daar is altijd plek voor meer.

Belangrijk bij waterpolo is dat je speelt in een team van 7 personen. De wedstrijden spelen we niet in 2 helften, zoals bijvoorbeeld bij voetbal, maar in 4 kwarten. Verder moet je natuurlijk veel zwemmen, met en zonder bal. Het is een hele snelle sport waar je lekker fanatiek kan spelen. Samen moet je ervoor zorgen dat er zo weinig mogelijk doelpunten tegen krijgt en er gezamenlijk zoveel mogelijk scoort. Hiervoor moet je zul je ook veel moeten trainen.

Kortom:

  • Ben jij een echte waterrat?
  • Vind jij het leuk om samen te spelen in een team?
  • Houd jij van een fanatieke sport?
  • Ben jij dol op een balsport?
  • Houd jij van een gezellige en leuke sport met hele leuke mensen?
  • Kan je tegen een stootje?

Dan is WATERPOLO echt wat voor jou!

Wil jij meer weten over deze geweldige sport! Kom dan eens een keer kijken bij een training, of neem gelijk je zwembroek of badpak mee; want dan kun je gelijk meedoen! Er is niets leuker als kennis maken met een sport, door het zelf te gaan doen! Kijk onder het kopje: ‘trainingstijden’ en kom gerust eens een keer langs!

Heb je vragen dan kun je ons gerust mailen via waterpolo@gzvw.nl of stel je vraag aan de trainer op een training.