Bekerwedstrijd zv Orca H3 – GZVW H1,  zaterdag 16 september 2017.

 

Leeuwarden, afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd van GZVW heren 1, nou ja heren 1… zeg maar gerust heren 2 en jeugd van GZVW met aanvulling van heren 1.

Na veel wikken en wegen gingen we met 8 spelers richting Leeuwarden om de eerste ronde van de district beker te spelen, aangezien het heren 2 zich in Gromingen  ’s middags al geplaatst hadden voor de 2e ronde konden Max ten Cate, Youri Meijerhof en Daan Doedens, Wilfred Roossien en Roelof Hulsebos zich opmaken voor de 2e wedstrijd in Leeuwarden. Warming-up was dan ook niet meer nodig. Aangevuld met Harry Spa, Arjen Huizing en Rik Bruins (heren 1) start de wedstrijd keurig op de aanvangstijd van 19.30 uur, na een minuut te hebben gespeeld komen de heren op 0-1 achterstand, door goed gebruik te maken van het spel en tijd komen de heren 1-1 gelijk, score Daan Doedens. Een kleine minuut later door goed verdedigend werk en snelle acties komt GZVW zlefs voor deze wedstrijd, een strakke voorzet van Youri Meijerhof wordt de actie verworpen tot een doelpunt van Rik Bruins 1-2. Het einde van de 1e periode mag Max ten Cate nog 20 sec in de hoek rusten, maar GZVW weet zich goed op te stellen en zorgt dat de kans voor Orca wordt geblokkeerd.

De 2e periode start slap en futloos beide teams maken hun kansen niet af en liggen in afwachting op elkaar te spelen, tot halverwege deze periode Daan Doedens ook 20 sec mag rusten, wederom slaagt GZVW erin de man-minder goed te verdedigen en op de counter te scoren 1-3 Rik Bruins. Op dit moment laat GZVW zich een beetje kennen en het spel wordt zenuwachtig,  Orca weet zich tot 2-3 te zetten.

De 3e periode werd oppassen geblazen, Orca zette het scoren voort 3-3, Door even wat rust in het team te brengen door onder andere een sterk keepende Harry Spa en oplettende mid-achter Roelof Hulzebos wordt er 3 seconden voor tijd, de man-meer keurig afgemaakt door Arjen Huizing 3-4.

De 4e periode was zeker de beslissende periode.. GZVW zette het aanvallende spel door waardoor er ruimte kwam door een prachtig schot van Daan Doedens neemt GZVW weer afstand van Orca 3-5.. Helaas, ondanks de juiste press en verdediging weet Orca hun man-meer dit maal wel Harry Spa te passeren 4-5, GZVW verzwakt wederom in deze fase de wedstrijd en Orca weet hier op de counter handig gebruik van te maken en maakt het gelijk 5-5. GZVW moet zich in de fase herpakken wil het naar het 2e ronde van de beker… en dat doen ze 1 minuut voor tijd weet GZVW zich door juiste passing en inzicht voor de laatste keer het net te vinden. 5-6 Rik Bruins. Hiermee wist GZVW zich te beklinken tot winnaar van de wedstrijd en mag het zich nog eens melden voor de beker.

Einduitslag : 5-6

Scores: Rik Bruins: 3x, Daan Doedens: 2x, Arjen Huizing: 1x

Jeugd en Heren 2 GZVW bedankt !