Winschoten – zondag 13 december 2015, 17:00

Neptunia’24 H2

Ons eigen spelletje spelen en er vooral een mooie wedstrijd van maken waren de woorden van coach Maarten. Het zou de laatste wedstrijd zijn voor de winterstop en de heren van GZVW wilden hierom des te liever de punten in eigen huis houden. Ter ere van Jeroen, die een klap kreeg van Arjen tijdens de vorige wedstrijd en hier een blauw oog aan over heeft gehouden, besloten de heren elkaar allemaal een blauw oog te geven (weliswaar met behulp van blauwe make-up). Voor een volledige uitleg van dit incident, zie ‘Verslag: G.Z.V.W. 1 – De Granaet 1’.

Terug naar de wedstrijd! Aanwezig waren: Rik Bruins, Jeroen Gols, Arjen Huizing, Bas Jonkman, Frank Kalse, Hans Nicolaas, Rutger Roffel, Sander Stel, Gijs Trul, Maarten van de Graaf (Coach) en Jarno Westerhuis.

Na het gebruikelijke actieve inzwemmen van de GZVW boys ging de wedstrijd van start. En het begon goed, het eerste doelpunt viel toen de bal (loeihard in de rechterbovenhoek) zijn weg het doel in kon vinden na slechts 18 seconden. Met dank aan Hans Nicolaas. De kop was eraf en het moraal steeg! Een tweede doelpunt viel enkel een minuut later, Jeroen Gols ramde de bal dusdanig hard het doel in dat de verdedigers geen schijn van kans hadden. Vervolgens vonden de heren van GZVW het wel even welletjes en maakten dan ook tweemaal (uiteraard bewust) geen gebruik van een man-meer. Toen Neptunia eenmaal de achterkant van ons doel wist te bereiken, moest het doelsaldo van GZVW in de eerste periode toch maar iets positiever. De daad werd dan ook snel bij het woord gevoegd en nog geen 20 seconden na het tegendoelpunt scoorde Rik Bruins de 3-1. Desondanks was Jeroen Gols nog steeds niet tevreden en hij krikte het scorebord in de laatste 25 seconden nog even naar 4-1. Einde van de eerste periode. Tussentijdse conclusie: zo doorgaan!

De tweede periode ging van start en werd al snel gevolgd door een uitsluiting. GZVW wist van deze kans geen gebruik te maken, de wedstrijd ging door. Nog een uitsluiting, dit keer aan onze kant, Jarno Westerhuis moest het speelveld voor 20 seconden verlaten. Het zat niet mee voor de heren van Neptunia, want ook hier wisten ze geen doelpunt uit te slepen. Rik Bruins echter wist de bal in het net van de tegenstander te krijgen en scoorde de 5-1 op 3:16. Er was een redelijk gat geslagen, maar de wedstrijd was nog lang niet afgelopen! Doorgaan! Nog een man-meer, dit keer wist GZVW hier wel gebruik van te maken en Hans Nicolaas scoorde dan ook de 6-1. Om de spanning erin te houden scoorde Neptunia de 6-2. Einde van de tweede periode. Tussentijdse conclusie: Hoofd erbij houden en wisselen wanneer nodig!

De derde periode blijkt uit GZVW-wedstrijdgeschiedenis vaak een keerpunt te zijn, of het dit keer positief zou uitpakken moest nog blijken. Het begon in ieder geval goed! Jeroen Gols maakte er na nog geen minuut 7-2 van. Een gat van 5 doelpunten, de overwinning leek erg dichtbij. Rik Bruins scoorde nog maar een keer in de 2e minuut. Hans mocht het speelveld vervolgens voor 20 seconden verlaten, maar hier werd geen gebruik van gemaakt. Vervolgens scoorde Arjen Huizing de 9-2. De laatste minuut van het derde kwartje brak aan. Nog één aanval en dan konden we door naar de vierde periode. Uitsluiting! Jeroen Gols moest naar de kant. Neptunia wist hier handig gebruik van te maken. Einde van de derde periode. Stand: 9-3. Tussentijdse conclusie: Verdediging zit dicht, proberen de kansen af te maken!

Het vierde en laatste kwartje. De wedstrijd was al voor een groot gedeelte besloten, maar van uitrusten was geen sprake! Nog even 6 minuten vol ertegenaan. De tegenstanders waren kapot, en dit wisten de

heren van GZVW. Zwemmen was wat er gedaan moest worden! Het doel: meer scoren dan de tegenstander. Er werd snel gebruik gemaakt van kansen, waarna Hans Nicolaas na slechts 17 seconden de 10-3 al wist te vinden. De goals vlogen Neptunia vervolgens om de oren, Rik bruins scoorde de 11-3, Jeroen Gols de 12-3, Rik bruins maakte er nog eens 13-3 van. Gijs Trul kreeg in de vierde minuut een uitsluiting waar Neptunia nog een doelpunt uit wist te slepen, maar GZVW ging door. Zo maakte Hans Nicolaas 15 seconden later de 14-4 en maakte Jeroen Gols handig gebruik van een uitsluiting waarna het 15-4 stond. Hans vond het echter nog steeds niet genoeg en ramde er nog maar één in! Uitsluiting, Jarno Westerhuis moest er voor de tweede keer uit. Maar even wisselen Jarno. Neptunia scoorde en maakte er 16-6 van. Nog 2 minuten te gaan! Gijs Trul wist ook nog eens twee keer te scoren en wist er op deze manier zelfs 18-6 van te maken. Laatste minuut! Bas kreeg de bal! En scoorde! Uitmuntend verdedigingswerk aan de kant van GZVW, Gijs Trul wist vrijwel elke bal weg te graaien bij de midvoor van Neptunia. Proficiat!

Een overwinning! Eindstand 19-6.

Greetz!

 

Door: Jarno Westerhuis