Zondag 1 november iets na 17:00 begint GZVW 1 aan de 4e wedstrijd van het seizoen tegen Najade 1 uit Smilde. Aanwezig namens Heren 1: Frank, Peter, Rutger, Sander, Arjen, Bas, Jarno, Jeroen, Gijs, Hans en coach Maarten. Alleen Rik was (alweer) afwezig.

De tegenstander was met slechts 8 spelers naar Winschoten afgereisd, waardoor de Heren van GZVW besloten om press eigen helft te gaan spelen.

De eerste periode begon vrij onrustig. Beide teams hadden moeite met het vinden van de vrije man waardoor al snel de midvoor’s  aangespeeld werden. Dit resulteerde dan ook na 2 minuten in een man-meer situatie voor de heren van GZVW. Nadat de bal een aantal keren van hand tot hand ging, werd Rutger op de eerste paal gevonden en was, met het nodige geluk, de 1-0 een feit. Vervolgens werd na een aantal slechte aanvallen van beide kanten met nog 2 minuten te gaan de 2-0 op het scorebord gezet door Jeroen, die vanaf de midvoor wegdraaide en wist te scoren.

De tweede periode begon slecht voor het eerste van GZVW: de bal werd bij het opzwemmen veroverd door Najade, en met een afstandsschot werd gelijk de 2-1 gescoord. Na weer een aantal mislukte aanvallen wist Jeroen onder hevige pressie de bal vanaf de achterlijn Gijs bij de 2e paal te vinden: 3-1. Nadat Najade hun aanval niet wist te verzilveren, deed Hans wat hij heel goed kan: scoren vanaf de midvoor, stand 4-1. Na wederom een onderschepte aanval van Najade wist Arjen in de counter met een afstandsschot te scoren: 5-1.

De heren van GZVW leken afstand te gaan nemen, maar niets is minder waar. Door onoplettendheid en domme fouten wist Najade de periode af te sluiten met een 5-3 tussenstand. Met nog 20 seconden te gaan kreeg Arjen ook nog een U20.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat we scherper moesten zijn in de aanval. Ook gaf Maarten de opdracht om in plaats van press eigen helft te veranderen naar press hele veld.

Nadat de bal weer werd veroverd door Jeroen, werd de eerste aanval gelijk verzilverd door Sander, die met een achterwaartse bal de keeper verraste: 6-3. Nu de press van GZVW erg hoog lag, kwamen de spelers van Najade niet meer tot aanvallen. Nadat Arjen de bal wist te onderscheppen werd Sander vrij gespeeld en knalde hij hard raak boven het hoofd van de keeper: 7-3.

Hans scoorde halverwege de periode de 8-3 met een hard afstandsschot. Met nog 1 minuut te gaan kregen de heren van GZVW een U20. Hierop werd een time-out aangevraagd, maar deze man-meer werd niet benut door GZVW. De periode werd afgesloten meteen doelpunt van Bas: 9-3.

De 4e periode was erg slecht van de kant van GZVW. Arjen wist na 1minuut met een drukbal de nog 10-3 te scoren, echter, hierna ging het een stuk minder…

De press van GZVW werkte erg goed, waardoor de achterste spelers van Najade niet meer aansloten. Bij elke balverovering was het gaat tussen de voorste 3 en achterste 3 van GZVW erg groot. Hier werd niet goed op geanticipeerd door GZVW waardoor de aanvallen te gehaast werden uitgespeeld.

Met nog 2 minuten te gaan kreeg Peter een U20. Najade vroeg een time-out aan en benutte deze man-meer: 10-4.

Met nog 30seconde te gaan kreeg GZVW een man-meer, waarna met nog 20 seconden te gaan Gijs eindelijk weer eens wist te scoren: 11-4. Najade dacht dat de wedstrijd gespeeld was, niets was echter minder waar: na een slechte pass naar hun midachter wist Jeroen de bal te veroveren. Arjan anticipeerde goed en sprintte naar de goal. Jeroen vond Arjan en met nog 4 seconden op de klok was de 12-4 was een feit.

Uiteindelijk een zakelijke overwinning. Verdedigend zat het vandaag wel goed. Aanvallend een stuk minder. Periode standen: 2-0, 3-3, 4-0, 3-1.

Wit 8