Vrijdag 3 maart was het dan eindelijk zover! Van tevoren was er al flink gespeculeerd; waar zou de spooktocht gehouden worden? Wie zouden de spoken zijn? Zouden de spoken ook kettingzagen hebben? En natuurlijk wie zou er het hardste gillen?!

Bij het zwembad werd duidelijk dat het Blijhamsterbos de locatie was waar het zou spoken die avond. In het bos waren vragen en raadsels te vinden waarmee punten konden worden verdiend. De groep met de meeste punten zou winnen en zoals fanatieke zwemmers altijd doen, gingen de groepen vol voor de winst!

Groep 1, bestaande uit Twan, Gijs en Ivy en begeleidt door Pascal Klein en Nicolai Nomden, mocht als eerste het duistere bos in. Ondanks dat dit veruit de jongste groep was, was dit wel de snelste groep en was het voor de spoken enorm moeilijk om ze te laten schrikken. Onze complimenten voor deze dappere strijders!

Hierna was het de beurt aan groep 2, deze groep bestond uit Marijn, Rosemarijn, Iris en Eltjo. Als begeleiders werden Relinda en Josse mee gestuurd, maar of de groep hier wel iets aan gehad heeft… Halverwege de tocht maakten Relinda en Josse meer lawaai dan de rest van de groep! De samenwerking binnen deze groep was uitmuntend te noemen en zij hebben de spooktocht dan ook gewonnen.

Toen was het de beurt aan groep 3; Suzanne, Pascal, Annelien, Judith en Jenthe. Ze waren nog geen 500 meter onderweg toen er enorm werd geschrokken van een spook. In deze paniek werd hun lampje van schrik in de sloot gegooid. Het betreffende spook was gelukkig behulpzaam genoeg om het lampje weer uit de sloot te vissen, zodat ze hun weg konden vervolgen. Ondanks deze moeizame start, hebben zij zich dapper hersteld en waren ze in het tweede gedeelte van de tocht snel onderweg.

Groep 4, bestaande uit Melissa, Jelte, Ilona, Daniëlle en Erik, was hierna aan de beurt. Onder aanvoering van hoofdscout Ilona werd een viermans blok gevormd waarmee Erik werd beschermd. Op deze manier hebben ze onze TC-voorzitter gelukkig zonder kleerscheuren door het bos weten te loodsen!

Als één na laatste ging groep 5 op pad. Erwin, Maurice, Elke, Hannah en Amber hebben de tocht ook succesvol afgelegd. Na afloop klaagde Erwin over gehoorproblemen. Wie van de andere vier de oorzaak is, is helaas niet meer te achterhalen, maar het kwam in ieder geval niet door de Sinterklaas- en K3-liedjes van Maurice.

Als laatste mocht groep 6 het bos in. Marloes, Johan, Merle, Chayene en Marnick hadden bijna drie kwartier op dit memorabele moment gewacht. Aangezien dit de laatste groep was, waren de spoken extra gemotiveerd om ze de stuipen op het lijf te jagen. Per groep waren er acht “spookmomenten” gepland, maar deze groep is zeker 12 spoken tegen het lijf gelopen. Ze hebben het allemaal dapper doorstaan, enkel de rug van Johan heeft het deze tocht zwaar gehad.

Na de tocht stond de warme chocolademelk klaar en was er een kampvuur om weer lekker op te warmen. Hier werd de helse tocht nogmaals grondig geanalyseerd, de prijzen werden uitgereikt en er werd nagenoten.

Bij dezen willen we alle deelnemers bedanken voor deze fantastische avond. Een speciaal woord van dank aan de spoken, Roel Franken, Peter Prins, Dennis Wildeboer en Martijn Bick. Rico Pras bedankt voor het maken van de foto’s en ook de tijdelijke commissieleden Roy Potze en Jarno Franken nogmaals bedankt!

Wij hopen jullie allemaal weer te zien bij de volgende activiteiten!

Jullie activiteitencommissie