Aanmelden?
Klik hier voor de mogelijkheden!

Zwemmend redden / KNBRD

Zwemmend redden / KNBRD

GZVW is behalve een zwemvereniging ook een reddingsbrigade, dit houdt in dat wij aangesloten zijn bij de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen (KNBRD). In het kader hiervan leiden wij op voor de diploma’s van de KNBRD.

Bij zwemmend redden, in de volksmond ook wel reddingszwemmen genoemd, gaat het om het redden van een drenkeling. Een drenkeling is iemand die zich in het water bevindt en in de problemen is geraakt. Hij heeft hulp nodig van iemand anders: de redder.

Tijdens de lessen zwemmend redden leer je wat je kan doen om de drenkeling te helpen. Je leert de situatie in te schatten en hoe je in die situatie het best te water kan gaan. Je leert technieken hoe je de drenkeling veilig naar de kant kan brengen. Daarnaast leer je hoe je je op verschillende manieren los kan maken als de drenkeling je vastpakt. Verder leer je redding- en hulpmiddelen te gebruiken waarmee je een redding uit kan voeren. Bijvoorbeeld een reddingklos of een reddingboei, maar het kan ook met een simpel stuk touw of met je broek.

Bij elk diploma moet een gedeelte van de eisen gekleed worden uitgevoerd. Dit betekent dat je naast zwemkleding ook met een spijkerbroek, een T-shirt met lange mouwen, een regen- of windjack en schoenen aan zwemt. Hiermee wordt voldoende geoefend tijdens de lessen.

Wij leiden op voor de volgende diploma’s:
Junior Redder 1 t/m 4  en  Zwemmend redder 1 t/m 4

De lessen voor het zwemmend redden vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 18.30-19.15 uur en van 19.15-20.00 uur.