Zondag 18 september, de eerste wedstrijd van het seizoen!

GZVW speelt met een nieuwe formatie, na het vertrek van keeper Frank Kalse en Jeroen Gols zijn Harry Spa en Arjan Wiekens aan het team toegevoegd. Daarnaast heeft Mark Timmermans de coaching op zich genomen na het vertrek van Maarten van de graaf.

Tijdens de trainingen is er hard gewerkt aan spelsituaties en conditie, wat maakt dat GZVW gebrand was op de eerste zege tegen de Eemsrobben uit Delfzijl.

In de eerste periode werd de score direct geopend door aanvoerder Rik Bruins. Vervolgens konden de heren na een U20 van de Eemsrobben de training direct in de praktijk brengen. Er werd een soepele man meer situatie uitgespeeld, waardoor Gijs Trul de score kon verdubbelen. De eerste periode werd met 2-1 afgesloten.

De tweede periode begon onrustig, het was duidelijk dat de nieuwe formatie hier en daar aan elkaar moest wennen, de Eemsrobben kwamen na 2,5 minuut terug tot 2-2. GZVW verzuimde een aantal keren te scoren, maar het lukte het team toch door flitsende uitbraken op de break te scoren. Goals van Gijs, Hans en Arjan zorgden voor een 5-2 tussenstand. De man-minder situaties werden goed verdedigd, een verdienste van de intensieve trainingen. Eemsrobben had geen antwoord op de solide verdediging.
De ruime voorsprong zorgde er voor dat de laatste minuut van de 2e periode laconiek gespeeld werd door de mannen, Eemsrobben kwam terug tot 5-4.

Een donder toespraak van nieuwbakken coach Mark Timmermans moest zorgen voor nieuwe motivatie en een goed begin in de 3e periode. Na een snelle uitsluiting bij GZVW wist Eemsrobben toch gelijk te maken door direct de bal te spelen. Via een intikker en onoplettendheid van de verdediging bracht Eemsrobben de stand op 5-5.
De vroege goal en de donderpreek van de coach zorgden er voor dat de mannen van GZVW het tij toch wisten te keren in de 3e periode.
Bij vlagen werd er zorgvuldig samen gespeeld en al snel zorgde Sander Stel voor de verdiende voorsprong.
Gijs Trul beloonde het goede spel van GZVW in de 3e periode met nog 2 goals. Het verschil was gemaakt, wat er voor zorgde dat er vrijer en met vertrouwen gespeeld werd. De mooiste aanval van de wedstrijd was een prachtige teamaanval over de flanken, om Sander Stel vrij te spelen. Na een goede individuele actie speelde hij de bal met de assist van de wedstrijd op aanvoerder Rik Bruins om de stand op 9-5 te brengen.
Eemsrobben had geen antwoord en niks in te brengen tijdens deze periode, opnieuw volgde er een U20 voor de Eemsrobben die door goed samenspel ingeschoten werd door Arjan Wiekens. Eindstand periode 3: 10-5.

Mark Timmermans was duidelijk te spreken en de jongens straalden zelfvertrouwen uit, met nog 1 periode te spelen was het zaak om de wedstrijd uit te spelen en de score uit te bouwen. De 4e periode verliep goed, maar de één na de andere kans werd gemist door GZVW, waardoor ze verzaakten een monster uitslag op papier te zetten. Toch werd er goed samengespeeld, maar verslapte de aandacht. Arjan Wiekens maakte na een goede contra door GZVW de 11-5 op het score bord te brengen, tevens de einduitslag.
Een goed resultaat voor de eerste wedstrijd in deze nieuwe samenstelling.

 

Door: Arjan Wiekens