Op 24-09 stond de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen van GZVW H1 tegen de ESTA (SG) H3 De Kikker in Emmen op het programma. Deze ploeg was vorig jaar gepromoveerd dus zou het?? Maar in Emmen weet je het maar nooit.

In de eerste periode werd aan beide kanten goed tactisch gespeeld met weinig uitgespeelde kansen. In de laatste minuut van deze periode viel door een slippertje van de keeper de 0-1 (Hans) en de laatste seconde wist Arjen een U20 te bemachtigen.

Dit betekende dat we bij het opzwemmen van de tweede periode de bal moesten hebben en aldus geschiedde (Rik). Vervolgens werd een U20 van ESTA goed benut door GZVW en verzilverd door Rik 0-2. ESTA bracht de stand terug tot 1-2 alvorens weer Rik vanaf de zijkant de 1-3 scoorde. Vervolgens ging het fout aan de kant van GZVW. Een verzilverde man-meer situatie (U20 Rutger) bracht ESTA tot 2-3 en vervolgens 2 keer een midvoor doelpunt op voorsprong 4-3. Door verkeerde passes in de aanval kon vervolgens ESTA nog een keer uit een counter scoren en werd de periode afgesloten op 5-3.

De derde periode begon zoals de tweede was afgesloten met een score van ESTA 6-3 en weer volgend op een afgeslagen aanval van GZVW. In een man-meer situatie (U20 ESTA) werd vervolgens door Hans de 6-4 gemaakt en daarna scoorde Rik uit een counter de 6-5. Helaas veroorzaakte Rik vervolgens een strafworp voor ESTA die gelukkig niet werd benut. Uitstekend keeperwerk van Harry!

De vierde periode begon met de gelijkmaker 6-6 van Hans op de midvoor positie. Hierna werd een man-meer situatie niet beloond met een doelpunt. Wel werd even later de 7-6 gescoord door ESTA en liepen we weer achter de feiten aan. Een uitsluiting van Arjan werd niet benut door ESTA echter even later wel een doelpunt en stond het 8-6. Anderhalve minuut voor het einde schoot Gijs met een afstandsschot ons naar de 8-7. Een uitsluiting aan de kant van ESTA bood ons in de laatste 30 seconden toch nog de kans op de gelijkmaker echter werd er niet goed rond gespeelt en verloren we de wedstrijd met een doelpunt verschil.

Bij vlagen zeer goed spel in Emmen. Echter in de tweede periode een aantal kansen teveel weggeven en het in de vierde periode net niet kunnen doordrukken belette ons een “verdiend” punt of zelfs meer mee naar huis te nemen.

Door: Hans Nicolaas