Aanmelden?
Klik hier voor de mogelijkheden!

Over GZVW

Over GZVW


GZVW (Gecombineerde Zwem Vereniging Winschoten) bestaat al meer dan 60 jaar en is uitgegroeid tot de grootste en meest veelzijdige zwemvereniging van Oost-Groningen!

Wij bieden ontzettend veel op het gebied van zwemmen, wedstrijdzwemmen, waterpolo, zwemvaardigheid, recreatief zwemmen, zwemmend redden en zelfs aquarobics. Dus we zijn met recht de breedste vereniging in de ruime omgeving.

GZVW is aangesloten bij Reddingbrigade Nederland (KNBRD) en de KNZB.
GZVW voert een preventief beleid tegen grensoverschrijdend gedrag, zo vragen we voor onze vrijwilligers die regelmatig in contact komen met minderjarige leden een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan. Ook zijn er vertrouwenspersonen beschikbaar voor (ouders van) leden die behoefte hebben hun verhaal te doen of melding willen maken van een ongewenste situatie.

Daarnaast onderschrijven we de gedragsregels van het NOC*NSF, specifiek de Gedragscode voor trainers/coaches en begeleiders van Centrum Veilige Sport Nederland.

Waterpolo

De afdeling Waterpolo van GZVW is actief voor zowel de jeugd als senioren. Regelmatig worden er toernooien gespeeld en georganiseerd.

Vanaf 8 jaar kan er worden meegetraind met de jeugd. De jeugd verdelen we onder in pupillen (onder de 13) en aspiranten (onder de 17) de pupillen spelen in teams van 5 personen en een verkleind veld. De aspiranten gaan al wat meer voor het echie. Zij spelen gewoon op het hele veld en met 7 tegen 7. Hier trainen we natuurlijk op.

Vanaf 16 jaar kun je terecht bij de senioren, waar GZVW een prestatiegericht team, een recreatief team én een damesteam heeft. Ook hier wordt zo goed als elk weekend een wedstrijd gespeeld in de districtscompetitie.

Kijk voor meer informatie bij het kopje ‘Waterpolo’ op deze website.

Wedstrijdzwemmen

De afdeling Wedstrijdzwemmen van GZVW doet bijna wekelijks mee aan wedstrijden. Ook worden er regelmatig wedstrijden georganiseerd!

Vanaf 6 jaar kun je lid worden bij de jeugd van GZVW. De beginselen van het Wedstrijdzwemmen worden hier op een speelse manier aangeboden.

Vanaf 16 jaar behoor je tot de senioren, maar dat heeft geen gevolgen voor de trainingen of wedstrijden.

Kijk voor meer informatie bij het kopje ‘Wedstrijdzwemmen’ op deze website.

Opleidingen / recreatief

Je kunt verschillende diploma’s halen bij de afdeling Opleidingen van GZVW. Je kunt ervoor kiezen om 1 of 2 keer in de week te zwemmen.

Er wordt geoefend voor de diploma’s Basiscertificaat, Zwemvaardigheid 1, 2 en 3 en Survival 1,2,en 3 van het Nationaal Platform Zwembaden |NRZ. Daarnaast wordt er gezwommen voor de brevetten/diploma’s van de Reddingsbrigade Nederland – KNBRD (Koninklijke Nederlandse Bond tot het redden van Drenkelingen).

Er is voor senioren de gelegenheid recreatief (baantjes) te zwemmen.

Kijk voor meer informatie bij het kopje ‘Opleidingen/Recreatief’ op deze website.

Aquarobic

GZVW verzorgt ook twee keer in de week Aquarobiclessen. Aquarobic is een conditietraining op muziek in het water voor jong en oud.

Om deze lessen te volgen, hoef je niet per se lid te worden van GZVW.

Kijk voor meer informatie bij het kopje ‘Aquarobic’ op deze website.